autodesk autocad 2024 autodesk revit lt 2015 autodesk infrastructure design suite ultimate 2020 autodesk autocad mep 2022 Titel: Nyheden
Adresse: http://jazzspecial.dk/index.php?id=20


Nyheder

22.03.2023

Viktoria Holde Søndergaard og Baryl

fik Aarhus Jazz Talentpris 2022

 

Viktoria Holde Søndergaard og Baryl prises

 

Tekst og foto: Ole Bisbjerg

 

Vibrafonisten Viktoria Holde Søndergaard og hendes orkester Baryl fik Aarhus Jazz Talentpris 2022 ved en koncert på spillestedet Radar 18. februar.

For Victoria er prisen en anerkendelse af hendes arbejde, der betyder at det bliver lettere at få spillejob og at der kommer flere til koncerterne.

 

Musikerne i Baryl inspirerer Viktoria ligesom mange andre af de gode musikere, som er på jazzscenen i øjeblikket. Hun fremhæver et band som Superspreder, der som Baryl leger og eksperimenter med genrer på kryds og tværs. Det tætte forhold mellem Victoria og broderen Ludvig betyder også meget for musikkens udvikling. Victorias kompositioner er grundstammen i orkestrets udtryk, men alle er med til at forme musikken, og alle er åbne for nye input. Senere i studiet kan man så arbejde mere indgående med de små detaljer.

På spørgsmålet om fremtiden, svarer Victoria at ambitionen er en sommertur i Danmark 2023 og på sigt gerne internationalt arbejde.

Alle musikerne i Baryl er fortsat under forskellige former for uddannelse og har på et tidspunkt gået på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Priskoncert på et propfyldt Radar viste at Baryl er et tæt og velspillende band med mange facetter. Victoria Søndergaards dybt originale og smukke kompositioner har ofte et let og luftigt præg, som bandet kan lege videre med.

Baryl er: Viktoria Holde Søndergaard (vib), Lasse Damsgaard (as), Lukas Loeb (b) og Ludvig Søndergaard (d).

Aarhus Jazz Talent Pris er på dkk 10.000,- og er indstiftet 2018 af Aarhus Jazz Festival i forbindelse med festivalens 30-års jubilæum. Prisen er sponsoreret af Aarhus Stiftstidendes Fond.

© 2012 JAZZ Special