10 best resume writing services reviews mentorship assignment how to write a good application statement argumentative essay introduction paragraph examples incubator business plan david w breneman dissertation keys to success in business plan argumentive thesis Titel: Nyheden
Adresse: http://jazzspecial.dk/index.php?id=20


Nyheder

27.09.2022

Marilyn Mazur

får Dansk Musiker Forbunds hæderspris

Dansk Musiker Forbunds hæderspris gives i 2022 til perkussionisten og komponisten Marilyn Mazur for hendes arbejde for ligestilling i dansk musik og det danske musikmiljø. I Forbundets pressemeddelelse motiveres tildelingen således af Søs Nyengaard:

—Marilyn Mazur er på samme tid et fyrtårn og en isbryder i det danske musikliv, hendes virke som musiker inspirerer og ansporer kvinder i musikken. Hun har gennem sin karriere banet vejen for andre, og hendes musik har en politisk tone for nedbrydning af grænser imellem mennesker, forskelligheder og kønnenes samspil med respekt for selvstændige udtryk.

Marilyn Mazur skabte sig allerede et navn i 1970erne, hvor langt hovedparten af de danske jazzmusikerne var mænd. Hendes musik var nyskabende, og hun har siden skabt en række orkestre, hvor både kvinders og mænds visioner har udviklet den improviserede musiks mange udtryk under overskriften: Fællesskab.

Marilyn Mazur har spillet med Jan Garbereks, Wayne Shorters og Miles Davis' orkestre og har i årtier rejst verden rundt og sat dansk musik på verdenskortet i den musikalske verdenselite, samtidig med at hun har skabt nye orkestre herhjemme med overraskende instrumenteringer og musikalske udtryk.

—Marilyn Mazur mestrer både melodi, rytme og harmonik og bruger den både som kapelmester og international solist og som orkestermedlem hos jazzens andre store stilskabere. Hun er et dansk ikon på den internationale scene, siger Søs Nyengaard, forperson Dansk Musiker Forbund.

Hædersprisen er tidligere blevet tildelt blandt andre Pierre Dørge og Palle Mikkelborg.

Dette års hæderspris fra Dansk Musiker Forbund uddeles i to dele af dkk 25.000,-, hvor Tom Henriques modtager den ene, mens Marilyn Mazur modtager den anden i forbindelse med en koncert med Special 4 på Huset, Paradise Jazz den 29. september kl. 22.

© 2012 JAZZ Special