Titel: Nyheden
Adresse: http://jazzspecial.dk/index.php?id=20


Nyheder

29.08.2022

Danish Music Awards Blues

blev uddelt i Randers

Danish Music Awards Blues fejrede den danske bluesscene i Ridehuset i Randers. Syv musikere var i husorkestret og de blev suppleret af Miriam Mandipira og Thiorbjørn Risager. Gennem to og en halv time kom de rundt i de blåtonede blueskroge.

Der blev uddelt fire priser:

Årets Danske Bluesudgivelse 2022: Mike Andersen: RAISE YOUR HAND.
Motivering: ”Med vanligt musikalsk overskud og afstikkere til både soul, rock og New Orleans jazz stikker en af de seneste tyve års mest markante bluesartister ud. Ikke kun som blueskunstner, men som en både innovativ og traditionelt forankret komponist med et stilsikkert greb om det velkendte og en eje for sin musik”.

Blues Liveprisen 2022: Mike Andersen
Motivering: "Mike Andersen er i særklasse på den danske musikscene. Han brænder i den grad for blues, og han brænder i den grad for at gi' sit publikum en helt særlig koncertoplevelse. Og det hver eneste gang!  Han har en fabelagtig vokal og et sublimt guitarspil, og på scenen oser han og bandet af overskud, spilleglæde, god energi og professionalisme”.

"Ud Af Det Blå"-prisen 2022: Lasse Storm
Motivering: ”Lasse Storm har det sidste års tid gjort sig bemærket med en række blåtonede udgivelser, der lyrisk såvel som musikalsk har bidraget til at holde bluespræget musik i live på flere af de helt brede danske radio-, live- og streaming-platforme. Debutalbummet HOLMEGÅRDSVEJ OG ANDRE HISTORIER bød på en traditionsfornyende blanding af roots, folk, blues, indie og urban pop, der bl.a høstede en sangskriver-pris, anmelderroser, radiorotationer, playliste-adds og debuterede som “ugens album” på P4”.

Ildsjælsprisen ”Årets Hoochie Coochie 2022”: Rasmus Vinther – Mojo Blues Bar.
Motivation: ”Det kræver en helt speciel ildsjæl at dedikere sit liv til at drive den eneste blues-bar i Norden med live-musik hver dag”.

© 2012 JAZZ Special