autodesk autocad civil 3d 2014 autodesk autocad 2012 autodesk autocad design suite premium 2014 autodesk 3ds max entertainment creation suite premium 2012 autodesk alias autostudio 2023 autodesk navisworks manage 2021 autodesk architecture, engineering construction (aec) collection 2020 Titel: Nyheden
Adresse: http://jazzspecial.dk/index.php?id=20


Nyheder

28.03.2022

Rene Daugaard-legatet 2021 & 2022 går til

Marie Louise Schmidt og Søren Kristiansen

Legatet på 20.000 kroner tildeles jazzpianisterne Marie Louise Schmidt og Søren Kristiansen. Overrækkelsen vil finde sted på JazzCup i København med fri entré fredag 20. maj klokken 16-18. Her kan man opleve de to legatmodtagere spille og samtidig snuppe en af de 50 gratis øl i baren.

Marie Louise Schmidt er vokset op med musik og har spillet klaver siden hun var otte. På Rytmisk Musikkonservatorium mødte hun blandt andre de to andre medlemmer af Sophisticated Ladies: Helle Marstrand og Benita Haastrup, som hun spillet med siden. Derudover spiller Marie Louise med Katrine Suwalski i forskellige konstellationer, Monday Night Big Band, Radio Bévort plus det løse. Marie Louise underviser på Københavns Universitet og Rødovre Musikskole.

Legatudvalget udtaler:
—Marie Louise Schmidt har altid haft noget at bidrage med på jazzscenen og har en unik evne til at få den gruppe, hun indgår i, til at lyde godt (...) Med ro, indlevelse og en særlig integritet har Marie Louise været et bærende element i de musikalske konstellationer, hun har indgået i. Marie Louise fortjener al den anerkendelse hun kan få for at være en hårdtarbejdende, kreativ, original og ydmyg kunstner.

Søren Kristiansen slog igennem som ganske ung og blev hyldet som et stort dansk klavertalent. Han har spillet med Jesper Thilos grupper og akkompagneret snesevis af store amerikanske musikere, fra Harry Sweets Edison til James Moody. Over de sidste ti år har Søren Kristiansen markeret sig som en stærk solopianist. Han har desuden en række udgivelser bag sig og har deltaget i utallige turnéer også i udlandet. I 1992 modtog han Ben Webster Prisen og i 2007 Palæ Bars Jazzpris.

Legatudvalget udtaler:
—Søren Kristiansen er en virtuos pianist, som med en kreativ og legende tilgang (...) formår at bidrage til at holde den traditionsrige jazzmusik levende. Søren har et bredt musikkendskab og behersker et kæmpe repertoire, der foruden teknisk overlegent og råswingende jazz, også er inspireret af hans passion for klassisk musik (...). Søren Kristiansen fortjener langt større anerkendelse end han får, da han hører til blandt eliten af danske jazzpianister.

JazzDanmark inviterer til åben fredagsbar på JazzCup i anledningen af overrækkelsen af René "Jean René" Daugaard Legatet til Marie Louise Schmidt og Søren Kristiansen, hvor de to pianister vil spille en koncert af 20 minutter hver.

Reception med minikoncerter af Marie Louise Schmidt og Søren Kristiansen og gratis øl til de 50 første. JazzCup, Gothersgade 107, 1123 København fredag den 20. maj klokken 16-18. Fri entré.

Historien om René 'Jean René' Daugaard Legatet
JazzDanmark blev i efteråret 2019 kontaktet af en ældre herre ved navn, René Daugaard, som var tidligere trommeslager og bassist i det danske og europæiske jazzmiljø. Han ønskede et møde med JazzDanmark, som dog viste sig at være et ikke helt almindeligt møde. Med et ønske om at kunne hjælpe danske jazzpianister, ville han gerne oprette et legat, som det var hans ønske at JazzDanmark skulle administrere i en periode på ti år. I slutningen af 2019, kort efter at alle formaliteter samt overdragelsen af pengene faldt på plads, gik René Daugaard bort. René "Jean René" Daugaard Legatet vil derfor blive uddelt til minde om René Daugaard.

© 2012 JAZZ Special