Titel: Nyheden
Adresse: http://jazzspecial.dk/index.php?id=20


Nyheder

16.12.2021

Aarhus Jazz Talent Pris 2021

Malthe Jepsen

Den årlige pris gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus. I år går prisen til pianisten og komponisten Malthe Jepsen, som ud over æren og dkk 10.000,- også vinder en spillejob på Radar.Trods sin unge alder har Malthe Jepsen gjort sig bemærket som en alsidig og spændende pianist på den aarhusianske jazzscene. Han har spillet koncerter over hele Danmark på forskellige scener inden for jazz og verdensmusik og har optrådt i  Finland, Holland og Ghana. I kraft af sit synshandicap har Malthe også arbejdet med, hvordan man gør musikteknologi tilgængelig og arbejder for tiden på at udvikle en app, der skal gøre det nemmere for blinde at tilgå nodelæsning.

Prisen vil blive overrakt ved en koncert på Radar 19. februar 2022 kl. 20, hvor man også kan høre Malthe spille i både solo- og trioformat.

Juryens motiverer blandt andet at Malthe inspirerer med sit medrivende og teknisk overlegne spil. Han bevæger sig ubesværet mellem forskellige musikalske udtryk. Han optræder i store og små ensembler indenfor jazz, hip-hop og mellemøstlig musik, heriblandt med Clapper, AggiDix og sangerinden Ankah. 

Hans nylige soloalbum FLUIDITY er en modig og velproduceret debut, der demonstrerer at han som ung pianist allerede har et personligt udtryk. Anmeldere har udtrykt at han danser graciøst på tangenterne og tydeligvis har drukket af jazzens melodiske overflod. Han tager den med ro og trækker vejret. Han lader de enkelte toner fortælle mere end det man umiddelbart hører.

Aarhus Jazz Talent Pris blev indstiftet i 2018. Præmien er sponseret af Klüvers Fond og Aarhus Jazz Festival.

Årets jury var: Mads Kjær Jensen (formand for Aarhus Jazz Festivals bestyrelse),   Niels Overgaard (redaktør af jazzbloggen JazzNyt), Camilla Dayyani (musiker og arrangør), Andreo Michaelo Mielczarek (skribent og musikanmelder), Martin Aagaard (booker på spillestedet Radar og medlem af Aarhus Jazz Festivals bestyrelse).

© 2012 JAZZ Special