Titel: Nyheden
Adresse: http://jazzspecial.dk/index.php?id=20


Nyheder

01.11.2021

Metroscope vinder

Jazzkonkurrencen 2021

Jazzhus Montmartre lagde hus til den tredje udgave af JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for yngre jazzmusikere. Finalen blev et rent aalborgensisk opgør mellem fusionskvartetten Metroscope og den lyriske guitartrio Xhud [ʃuːt].

Hver finalist gav deres bedste i 45 minutter, hvorefter aftenens jury kunne motivere deres valg af kvartetten Metroscope, der vandt dkk 10.000:

—Musikken vidner om en imponerende arbejdsomhed og målrettethed samt en stærk kollektiv ånd. Juryen var imponeret over det høje tekniske niveau og kompositionernes kompleksitet. Vi tror aftenens vinder kan udrette store musikalske bedrifter.

Metroscope består af musikerne Jonas Noer Dannerbugt (g), Andreas Enrique Bergholt (key) Mads Dalum Poulsen (b) og Mikkel Noe (d). De spiller groove-orienteret jazz med påvirkninger fra rock og latin, de sætter improvisation højt og spiller udelukkende musik, de skriver i fællesskab.

Alle fire musikere i Metroscope er færdiguddannede kandidater fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg. To af bandets medlemmer er stadig studerende i den såkaldte solistklasse.

Jazzkonkurrencens finalejury bestod af guitarist Anna Rømer, trommeslager Daniel Sommer og mundharpist Mathias Heise.

Jazzkonkurrencen er skabt i samarbejde med spillestederne Huset i Hasserisgade, Jazz6000 og Jazzhus Montmartre og støttet af Gangstedfonden.

 

 

© 2012 JAZZ Special