autodesk advance steel 2022 autodesk autocad mechanical 2019 autodesk robot structural analysis professional 2014 autodesk maya 2014 autodesk advance steel 2017 Titel: Nyheden
Adresse: http://jazzspecial.dk/index.php?id=20


Nyheder

12.05.2021

To bassister får

Ben Webster Prisen 2021

Tænk engang: Det er 45. gang at Ben Webster Prisen uddeles. I år er prisfesten på Bartof Station på Frederiksberg torsdag 1. juli kl. 19.30. Og prismodtagerne er Thomas Fonnesbæk og Anders ’AC’ Christensen – to bassister som griber instrumentet an på to helt forskellige måder.

Danske bassister har siden 1960erne præget såvel dansk som international jazz – det gælder også årets to modtagere, som ud over at have travlt herhjemme har høstet international anerkendelse og opmærksomhed og dermed medvirket til at der stadig lægges et særligt årvågent øre til danske bassister.

Anders Christensen og Thomas Fonnesbæk er født i 1970erne, og de spiller begge både el- og kontrabas. Men de har hver sin tilgang til tradition og stil: Thomas Fonnesbæks ekvilibristiske spil trækker tydelige tråde til hans lærere Bo Stief, Jens Melgaard og Nils-Henning Ørsted Pedersen, og Fonnesbæk er også påvirket af Jaco Pastorius' melodiske spil på el-bas. Ander Christensen er mere forankret i en ældre amerikansk bastradition, hvor man spiller med tarmstrenge højt over gribebrættet og dermed får en mere fysik og akustisk tilgang, hvor hurtige tonale løb overlades til de andre.

Ben Websters Fond forvalter Websters rettigheder og har siden 1977 hvert år kunnet uddele en pris til en (eller flere) som fremmer jazzen i Danmark. Fondens overordnede formål er at fremme forståelsen og udbredelsen af jazzmusik i Danmark.

© 2012 JAZZ Special