Titel: Nyheden
Adresse: http://jazzspecial.dk/index.php?id=20


Nyheder

22.05.2013

Carl Prisen

Et ret stort og festligt arrangement med fokus på komponisterne og tekstforfatterne løb for første gang af stablen 19. april. Det er intentionen at vende tilbage hvert år med disse prisuddelinger, der er navngivet efter Nielsen, den danske nationalkomponist, som mere end nogen anden har slået bro over de musikalske vande fra det nationalt folkelige til det internationalt finkulturelle.

Prisen er indstiftet af Dansk Musikforlæggerforening, der har valgt at holde fast i den temmelig forældede genreopdeling: klassisk overfor rytmisk musik. Den klassiske femmands jury valgte Per Nørgård som Årets komponist for stort ensemble og Hans Abrahamsen for lille ensemble.

Den rytmiske jury på ti personer skulle tage stilling til ikke færre end syv kategorier, for eksempel Årets Komponist, Børnemusik, som Sigurd Barrett vandt. Jazzen var ellers kun repræsenteret i én kategori – sammen med folk og world ! – hvor bare to musikstykker var indstillet. Heldigvis kunne juryen med såkaldte wild cards også indstille kandidater og på denne måde kom yderligere tre kandidater med i opløbet. Vinderen blev Jakob Bro, som i øvrigt også optrådte med Kira Skov og Nicolai Munch-Hansen.

To priser gik til Aura Dione og der var desuden priser til Lukas Graham og Marie Key samt en ærespris til Gasolin-produceren Poul Bruun, som skulle videregive en check på 25.000,- til et talent efter eget ønske. Valget faldt på Fallulah.

Carl Prisen er blandt andre støttet af Tuborgfondet og Koda.

© 2012 JAZZ Special