Titel: Nyheden
Adresse: http://jazzspecial.dk/index.php?id=20


Nyheder

17.08.2023

DMA Blues

uddelte fem priser

Der blev uddelt tre DMA-statuettert, og to blå ildsjæle blev hyldet, da Danish Music Awards Blues løb af stablen i Randers. Publikum i et fyldt Ridehus var vidne til to timers hyldning og havde fornøjelsen af tre forskellige bud på dagens blues-inspirerede musik.

Twang med konferencier Sahra da Silva. Foto: Frank Nielsen

Først med Twang og deres humoristiske udgave af amerikansk folkemusik, dernæst Kira Skov Trio og endelig Pay Day med Oscar Mukherjee i spidsen, som kiggede både frem og tilbage i blueshistorien. Uddrag fra juryen motiveringer herunder.

Blues Liveprisen 2023: Thorbjørn Risager & The Black Tornado
—Thorbjørn Risager & The Black Tornado er blandt landets førende roots-rockere og har i løbet af de sidste 20 år opbygget deres position på både den nationale og internationale blues-scene. Deres koncerter er højenergiske, og Risagers stemme er lidt af en naturkraft i sig selv. Man kan ikke undgå at blive bidt af den vaskeægte blues-stemning, når Risager og band er på scenen.

"Ud Af Det Blå"-prisen 2023: Katrine Schmidt
—En gudsbenådet sanger, som smagfuldt afholder sig fra al vokal-akrobatik. Ikke overdrevet bluesy, men skriver virkelig fine og personlige sange, og omgiver sig med klassemusikere.

Årets Danske Bluesudgivelse 2023: Thorbjørn Risager & The Black Tornado: NAVIGATION BLUES
—Endnu et pletskud fra Thorbjørn! Albummet er intenst og varieret, og prøver nye grænser af i musikken. Med en karakteristisk vokal og en lige så karakteristisk "rockende og drivende" stil. Et stærkt udspil der både er blevet noteret herhjemme og i udlandet.

Årets Hoochie Coochie Man 2023: Laust 'Krudtmejer' Nielsen
—En sand ildsjæl som arbejder med musikken på mange forskellige måder – både som musiker, producer og iværksætter. Han formår at skabe nye konstellationer på tværs af kommune- og landegrænser, og forener nyskabelse med traditioner.

Årets Hoochie Coochie Woman 2023: Sahra da Silva
—Sahra har et imponerende publikumstække og musikalsk overskud. Hun har spillet med de største navne herhjemme. Hun har repræsenteret Danmark ved European Blues Challenge her i sommer. Og i aften udfylder hun rollen som konferencier. Hun er i det hele taget et blåt es og en stærk kvindelig ambassadør for den danske blues.

© 2012 JAZZ Special