Nyheder

30.11.2013

DR P8 JAZZ Prisen

Ved DMA uddelte DRs digitale jazz-kanal P8 JAZZ en pris til en person, initiativ eller organisation, der har udmærket sig særligt indenfor jazzen i løbet af det seneste år. De nominerede var: Spillestedet Jazzhus Montmartre, Festivalen Tversted Jazzy Days, Spillestedet Mayhem og - Festivalen Modern Jazz Days.

Det er P8 JAZZ’ lyttere, der ved sms- og mail-afstemning valgte vinderen, som blev Jazzhus Montmartre. Montmartre er nomineret for med deres nye live stream tv-kanal at udbrede jazzen og give flere mulighed for at overvære spillestedets eksklusive koncerter samtidig.

Tversted Jazzy Days er nomineret fordi de ambitiøst har bragt både store og små jazznavne til den danske provins og har derved skabt kulturelle aktiviteter i én af regionernes yderområder.

Mayhem er nomineret for med engagement at skabe rammer for en musik, der ikke er mainstream og umiddelbart radioegnet, og på den måde give musikerne mulighed for at udfolde sig foran et publikum.

Modern Jazz Days er nomineret for at trække de store navne til byen, samtidig med at de formår at udøve talentpleje og give sceneplads til nye, relativt uprøvede jazzmusikere.