Nyheder

30.09.2013

Den sidste Jædig-fest og en pris til von Bülov

For tiende gang er der Bent Jædig Prisfest, nu i Huset i Rådhusstræde. Søndag 20. oktober. Det bliver den sidste. Alle gode gange er ti, mener Tove Enevoldsen, formand for Jædigs Fond og sådan bliver det.

Igennem årene har denne efterårsfest i nærheden af Bent Jædigs fødselsdag været en af de store musikalske oplevelser, hvor snesevis af vore bedste musikere mødtes for at hylde Bent, The Free Spirit. Hvert år er der blevet uddelt en pris på 25.000 kroner med tilhørende forgyldt nodestativ og de ti prisvindere er samlet i et orkester af usædvanlig karakter med stor spilleglæde. Hele to trommeslagere, Ole Streenberg og Frands Rifbjerg. De øvrige er Christina Dahl, Jesper Løvdal, Jan Harbeck, Jacob Dinesen (ts), Mads Hyhne (tb), Ben Besiakov (p) og Hugo Rasmussen (b). Dette orkester indleder aftenen og har efterhånden et fint repertoire med flere af Jædigs kendteste numre – plus en del andet.

Den 20. oktober får bandet et nyt medlem, nemlig Christina von Bülov.<//span> Hun er nemlig modtager af årets Jædig-pris og stiller også op til en afdeling med eget band: Søren Kristiansen (p), Daniel Franck (b) og Frands Rifbjerg (d).

Landets elegant syngende stjerne, Sinne Eeg, har 35 minutter på programmet med sin nye duo med bassisten Thomas Fonnesbech. Egne numre, de gode standards og en enkel popmelodi, siger hun.

En speciel gæst fra Stockholm, den nu legendariske og fabelagtigt spillende Bernt Rosengreen stiller op i anden afdeling med sin danske kvartet, Ole Koch Hansen, Jesper Lundgaard og Niclas Campanol. En udgivelse med netop denne kvartet er nyligt indspillet i JazzCup.

Peter Marott har lovet at komme og lede aftenens jamsession, der plejer at blive et højdepunkt, nu fremrykket til før midnat af hensyn til nattrafikken.

Tove Enevoldsen overrækker pris til von Bülov og en særlig ærespris, der indtil videre er hemmelig. Kjeld Frandsen og Henrik Wolsgaard-Iversen præsenterer musikken.