Nyheder

30.09.2013

Young Nordic Jazz Comets

og andre norske lys på himlen

Nina Kristine Linge & Dan Peter Sundland © Cim Meyer

I forbindelse med afholdelsen af Europe Jazz Network kunne Trondheim præsentere Young Nordic Jazz Comets, samt en række af de talenter som Norge flyder over med.

Fra kometerne skal fremhæves Norges svar på Esperanza Spalding: Ellen Andrea Wang og orkestret Pixel. En professionel kvartet der, med originale kompositioner, dynamisk udnytter forskellige instrument-kombinationer og som med Wang har en frontfigur, der spiller kontrabas så det er en lyst, samtidig med at hun frigjort synger. Hold øje med dem!

I det hele taget er kvinderne stærkt repræsenteret i Norge. Hedvig Mollestad har for eksempel fat i en pæn portion af rockens soniske univers, når hun danser rundt på scenen med sin guitar med en power-rock-jazz trio. Med lidt mere dynamik og videreudvikling af balladerne og den Frisellske del af udtrykket, kan de komme langt.

Den helt store overraskelse for denne lytter var imidlertid gruppen Sommerfuglfisk med Nina Kristine Linges røde hår og ditto guitar i front. Der var både inspirationer fra afrikansk high-life, rumba, norsk folkemusik og andet gods. Super charmerende, uprætentiøst og musikere med solide færdigheder. Også Dan Peter Sundland, som sang med på sine bassoli, var bemærkelsesværdig. De bør helt sikkert præge spillestederne fremover.