Nyheder

30.09.2013

Dansk crowd funding

Sammen med ensemblet OH PURITY og den finsk-svenske pianist Jonas Berg er den danske sangerinde, guitarist og komponist Trinelise Væring initiativtager til en koncertfilm for Danmarks Radio. DR financierer en del af produktionen og der er også støtte fra en lang række institutioner og fonde. Men de sidste 15000,- kroner skal findes med individuel støtte – såkaldt crowd funding. Ved redaktionens dødlinie var 99% allerede nået – så det KAN altså lade sig gøre at få almindelige mennesker til at hoste op, hvis de tilbydes noget ekstra.

Filmens ambition er at præsentere den levende musik, der ikke er taget lige ned fra hitlistehylderne, på en fængende og appetitlig måde i tv. Væring og kompagni savner musik i tv, der viser professionelle musikeres arbejde, og de savner at se koncerter, hvor det visuelle har mere på hjerte, end bare at vise at musikken spiller. Seerne er også med til prøver og får mulighed for at komme bag musikken. Men man kan ikke stemme nogen hjem, fortæller Væring smilende.

Filmens instruktør er Frigge Fri. Sammen med Væring har Jonas Berg skrevet musikken til det norske ensemble Barokksolistene, der ledes af Bjarte Eike. Sangene er engelsksprogede og kommer fra en bestillingsopgave til Wundergrund-festivalen 2010. Statens Kunstfond præmierede sangene, der ikke er barokmusik men i et grænseland mellem indie-pop og jazz. Filmen skal bygges op omkring to koncerter foran et mindre publikum.

Premieren i tv forventes omkring årsskiftet.