Nyheder

23.09.2022

Le Guess Who?

vinder EJN Award 2022 for sit musikprogram

Det er 11. gang European Jazz Network uddeler sin pris for Adventurous Programming. Le Guess Who er en festival, der holder til i Utrecht, Holland.

Prisvinderen er udvalgt gennem to faser: Først blev alle 170 EJN-medlems-organisationer fra 34 lande bedt om at angive en potentiel prisvinder (ikke nødvendigvis et EJN-medlem). Senere mødtes en jury online i maj 2022 og valgte vinderen ud fra en liste med 19 nominerede festivaler, klubber og koncertsteder.

Prisjuryen 2022 motiverer således:
—Le Guess Who? er en inspirerende og modig festival med vide horisonter. Det faktum at denne begivenhed ikke hævder at have en bestemt jazzæstetik – men "A Celebration of Sound" – og har et åbent program, var en afgørende faktor i juryens beslutning. Den eklektiske musikalske begivenhed er en sand legeplads for opdagelsesrejsende af nye kunstnere og musik. Festivalen har valgt nogle musikere, som co-kuraterer programmet og giver deres inside perspektiv. Programmet er mangfoldigt og inkluderende, også når det kommer til køn. ... det musikalske program skaber tværfaglige broer mellem offentlighed, kunstnere og kulturer. ... I år fejrer festivalen sit 15-års jubilæum, og det er lykkedes at etablere et stærkt musikalsk koncept, selv i svære tider.

Juryen i 2022 bestod af: Alessandra Bossa (Italien, kunstner), Kaja Draksler (Slovenien, kunstner), Marieke Meischke (Holland, So What's Next?), Matthieu Jouan (Frankrig, CitizenJazz), Murat Sezgi (Tyrkiet / Tyskland, Bozcaada Jazz Festival) og Nadin Deventer (Tyskland, Jazzfest Berlin, prisvinder i 2021).

Le Guess Who? vender tilbage 10.-13. november 2022 med sin 15-års jubilæumsudgave. Dedikeret til grænseoverskridende musik og kultur fra hele verden, , der sjældent høres andre steder.

www.leguesswho.com.

Tidligere vindere af EJN Award for Adventurous Programming har været: Jazzfest Berlin af Berliner Festspiele i Tyskland (2021), Victoria-Nasjonal Jazzscene i Norge ex-aequo med Porgy og Bess i Østrig (2020), JazzFest Sarajevo i Bosnien-Hercegovina (2019), Jazz Festival Ljubljana i Slovenien (2018), Tampere Jazz Happening i Finland (2017), Manchester Jazz Festival i Storbritannien (2016),  Moers Festival i Tyskland (2015), Jazz em Agosto i Portugal (2014), Bimhuis i Holland (2013) og 12 Points Festival i Irland (2012).

Mere info om EJN Awards:
https://www.europejazz.net/activity/ejn-awards

Europe Jazz Network (EJN) blev oprettet i 1987 som en europæisk non-profit sammenslutning af musikpromotorer. I øjeblikket omfatter EJN 180 organisationer (festivaler, klubber og koncertsteder og organisationer) i 34 lande, og det er et af de 28 kulturelle netværk, der støttes af Den Europæiske Unions program Et Kreativt Europa for perioden 2022-2024. Europe Jazz Networks hjemmeside:

https://www.europejazz.net/