Nyheder

23.05.2022

Én million til unge nordiske musiktalenter

uddeles af Léonie Sonnings Musikfond

Léonie Sonnings Musikfond støtter hvert år den næste generation af komponister, dirigenter og musikere fra de nordiske lande. I år er det 100.000 danske kroner til ti unge talenter i form af et stipendie til videreudvikling af deres individuelle talent. Formålet er at bidrage til fortsat kunstnerisk udvikling af den unge generation.
Formand for Léonie Sonnings Musikfond, Esben Tange, fortæller i pressemeddelelsen:

"At udvikle et musikalsk talent kræver ikke blot vilje, det kræver også tid, inspiration og mulighed for at anskaffe sig det rette instrument og udstyr."

Blandt de ti udvalgte talenter er der ingen fra jazzens verden men én, som egentlig er rodfæstet derfra:

Frederik Zeuthen, komponist


Frederik Zeuthen er født i 1996 og opvokset i Vig i Odsherred. Han begyndte at spille guitar som syvårig og med at komponere jazzmusik som 15-årig. Bor for tiden i Malmø, hvor han er i færd med at tage en Master i klassisk komposition med Bent Sørensen og Staffan Storm som lærere. Har også siden 2016 studeret komposition og orkestrering hos komponisten Bo Holten og samarbejdet med en lang række orkestre og ensembler. Frederik har derudover komponeret værker til flere internationale solister og en række musikfestivaler. Frederik har en bachelor i komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium.