Nyheder

14.06.2021

Tivoli Jazz Pris 2021

gik til Cornelia Nilsson

Under en koncert 9. juni på Plænen i Tivoli modtog trommeslageren legatet på dkk 50.000,-

Den blot 27-årige svenskfødte Cornelia Nilsson er allerede en efterspurgt trommeslager. Hun er udannet i Sverige men flyttede til Danmark for fem år siden. Hun gik i gang med trommespillet som syv-årig, og i 2019 åbnede hun Copenhagen Jazz Festival i Kongens Have med sin trio. Senere på året valgte pianisten Kenny Barron at hun skulle spille i hans trio ved en koncert i Madrid. Hun er både en stædig og ansvarsfuld musiker, som spænder bredt over jazzgenren fra fritsvævende, åbne, kompositoriske landskaber til storswingende standards.

Cornelia Nilsson. Foto: Ida Pommerencke-Vilmand

Tivoli Jazz Prisen, som er en del af Folmer Jensens Musiklegat, fokuserer på unge jazzmusikere.

Folmer Jensen var postbud i Lyngby-Taarbæk Kommune og levede et sparsomt liv uden familie. Han elskede selv musik og donerede hele sin opsparede formue til oprettelse af Folmer Jensen-legatet, der skulle glæde unge musikere.

Cornelia Nilsson vil blandt andet bruge pengene på en pladeindspilning. Den kunstneriske leder i Tivoli, Peter Jensen, udtaler at "Cornelia Nilssons autoritet og teknisk sikre spil i samspil med hendes inspirerende og legende personlighed gør hende til en musiker, som vi glæder os til at samarbejde med fremover i Tivoli."

Tivoli Jazz Pris blev i 2020 uddelt for første gang til guitaristen Pelle von Bülow. Det er nu en fast tradition at Tivoli Jazz Prisen uddeles som en del af Folmer Jensens Musiklegat. Formålet er at støtte unge, spirende talenter.

 

Tidligere legatmodtagere Tivoli Jazz Pris

2020 Pelle von Bülow, guitarist

Tivoli Jazz Pris Priskomite


Eva Frost - Formand for Jazz Danmark
Anders Mogensen - Docent ved Syddansk Musikkonservatorium
Peter Jensen - Kunstnerisk leder og kapelmester