Nyheder

08.03.2021

International Women’s Day 2021

#womentothefore of the jazz scene

Denne dag – 8. marts – er udråbt som dagen, hvor kvinders rettigheder er i fokus. Det kan blandt andet ses i danske aviser og i medier verden over netop i dag.

Også Europe Jazz Network er på banen med denne dagsorden. De har opfordret alle samarbejdspartnere – og især magasiner, net-portaler og radiostationer i Europa – til at advokere for en mere retfærdig og balanceret jazzscene, hvor kreative kvinder, som beriger scenen, fremhæves.

I de følgende to uger vil EJN, under det fælles hashtag #womentothefore, dele artikler om, interview og andet digitalt indhold med kunstnere.

EJN opfordrer alle redaktører og producere i Europa til at øge omtalen af og med kvinder. Ambitionen er at inspirere den kreative musikscene i hele verden.


Facebook: https://www.facebook.com/europejazznet 
Instagram: https://www.instagram.com/europejazznet/ 
Twitter: https://twitter.com/europejazznet 
Website: https://www.europejazz.net/ 
#womentothefore - #IWD2021

Europe Jazz Network (EJN) har arbejdet for at forbedre kønsbalancen inden for jazz siden 2010. En milesten var Europe Jazz Balance platform i 2014, og der er gradvist opnået mere balance blandt EJNs medlemmer og i EJNs bestyrelse og udvalg. Et Gender Balance Manifesto for Jazz and Creative Music blev ratificeret ved en konference i 2018.

De seneste fem år har EJN samlet data, der viser en positiv udvikling med et stigende antal kvinder både i og udenfor rampelyset på de europæiske scener. Men der er stadig lang vej, før der er kønslig balance i jazzsektoren.

Europe Jazz Network (EJN) blev skabt i 1987 og har for tiden 165 organisationer som medlemmer (blandt andre festivaler, klubber, koncerthuse og uafhængige promotere) i 34 lande. EJN støttes af EU.

Det er EJNs formål at fremme og støtte udviklingen af jazz (kreativ og improviseret musik) i Europa.