Nyheder

17.12.2020

Erlings Jazz- og Ølbar

vinder Aarhus Jazz Talent Pris 2020

Det er tredje gang Aarhus Jazz Festival uddeler denne pris, der gives til et initiativ eller en person, som har gjort sig ekstraordinært bemærket og udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus. I år går prisen til kræfterne bag spillestedet Erlings Jazz- og Ølbar, som ud over æren og 10.000,- kroner også får muligheden for at kuratere koncerten ved prisoverrækkelsen.

Casper Søgaard åbnede sammen med Nikolaj Riisbjerg og Simon Jensen Erlings Jazz- og Ølbar i 2018 med ambitionen om at blive Aarhus' nye stamsted for tørstige jazz-entusiaster. Casper står for stedets daglige ledelse, og musiker Alexander Bossen booker og afvikler koncerter. Kombinationen af hyggelig stemning, et spændende musikprogram og god kontakt til både musikere og publikum har vist sig at være en succes.

—Vi forsøger som spillested at arbejde med et bredt og mangfoldigt jazzbegreb og tror at free jazz og bebop har lige stor berettigelse på en moderne jazzbar. Vi er lykkelige og lettede over at juryen ikke synes, vi har ramt helt ved siden af, siger Alexander Bossen.

Juryens motivation for uddelingen af prisen lyder:

—Erlings Jazz- & Ølbar har på kort tid formået at opbygge et spillested, der entydigt satser på at præsentere jazzmusik, og er blevet et vigtigt holdepunkt i det aarhusianske jazzmiljø for både musikere og publikum.

Erlings er et sted for publikum i alle aldre, men det er værd at bemærke stedets evne til at tiltrække også et ungt publikum. Der er fokus på stemning, kvalitetsmusik og old school nærvær. Erlings vil noget og Erlings gør noget. Der satses både på ambitiøse koncertprogrammer, nære samarbejder med musikere og andre aktører i jazzmiljøet. Med Erlings har Aarhus fået et spillested, hvor musikere inden for det brede jazzfelt kan udfolde sig i uformelle og på samme tid særdeles seriøse, rammer.
Siden sin opstart 1. november 2018 har Erlings været underlagt svære betingelser, men de solide kræfter bag initiativet holder fast i deres værdier og har insisteret på at blive ved på trods af covid-19's skærpede modstand. Vi må lette på hatten af respekt for deres engagement og skaberevner.

 

Den officielle overrækkelse af Aarhus Jazz Talent Pris 2020 finder sted ved en koncert på ATLAS i 2021. Præmien er sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond.  Derudover modtager prisvinderen et diplom og en statuette udført af keramikeren Marianne Røgild.

Juryen består af: Mads Kjær Jensen (fm. Aarhus Jazz Festivals bestyrelse), Niels Overgaard (red. jazzbloggen JazzNyt), Daniel Sommer (musiker og organisator), Andreo Michaelo Mielczarek (skribent og musikanmelder), Gorm Askjær (Aarhus Jazz Festivals sekretariat & musiker).