Nyheder

22.05.2013

Hendrix-Davis-rygter

Gregory Katz skriver via Associated Press om en mindre kendt omstændighed ved de planer, der var for at bringe Miles Davis sammen med Jimi Hendrix i 1969. Hvem skulle akkompagnere de to?

Jo, vi har hørt om trommeslageren Tony Williams, som straks forlangte USD 50.000 up front for overhovedet at møde op, da han hørte at det var, hvad Davis forlangte. Man forsøgte desuden at indkalde bassisten Paul McCartney! Der skulle vitterligt være et telegram, som Hendrix sendte til McCartney på Beatles’ kontor, Apple Records, i London, dateret 21. oktober 1969.

“We are recording and LP together this weekend,” står der (inklusiv stavefejl). “How about coming in to play bass stop call Alan Douglas 212-5812212. Peace Jimi Hendrix Miles Davis Tony Williams.” En Peter Brown svarede dagen efter Hendrix at McCartney var på ferie de næste 14 dage.

Det var ikke det bedste tidspunkt for Beatles-bassisten, som havde problemer med vilde rygter i pressen om sin død og en dobbeltgænger, samtidig med at gruppen var ved at gå i opløsning med et utal af kontraktlige og økonomiske udredninger.

McCartney, den eneste af de fire som stadig er i live, har ikke kommenteret forespørgslen. Vi kan kun drømme om, hvad fire så markante personligheder kunne / ikke kunne have bedrevet i et studie.