Nyheder

22.05.2013

Fringe Jazz Fest

På spillestedet Charlie Scotts, Skindergade 43, i København vil unge musikere spille brassmusik, funk, swing, jazz og trad med rødder i New Orleans – 26 koncerter i løbet af de ti dage under Copenhagen Jazz Festival 5. til 14. juli 2013.

Den udadvendte New Orleans-musik har de senere år haft en revival. Med konceptet gør-det-selv – plus støtte fra Dansk Musik Forbund – forsøger en række orkestre at sprede den danseglade musik. Vi citerer fra pressemeddelelsen:

”Otte skridt op fra gaden og man er væk fra trafikkaos, house musik, brækklatter indeholdende Redbull og vodka og fulde teenage-piger i for korte kjoler, iført stiletter, der får dem til at ligne Bambi på glatis. 20 skridt længere op til første sal og alt dette er lykkeligt glemt. En sand jazzoase dukker pludselig uventet op. Et ungt jazzband spiller vilde funky New Orleans beats og publikum fester, kommer med tilråb og danser. Det er ikke til at se udefra, men det er her den virkelige fest finder sted. Ingen fancy drinks, kødmarked og neonpiercinger, men blot en bar, en scene, et band og et feststemt publikum. Simpelt og lige til. Det er jazzstemning uden lir, årgangsrødvine og hvide duge, tyssende publikummer og indadvendthed. Her bliver ikke lovet for lidt eller for meget, men skåret ind til benet: En jazzfest til folket. Velkommen til Charlie Scotts.”

Chalie Scott kommer fra Skotland, hvor den slags også trives med rødder tilbage til 1947.