Nyheder

22.05.2013

Køge Havn er moderne

I år cementerer denne festival det, der blev påbegyndt i 2012: Gratis cross-over jazz til alle! Lokationen er Søndre Havn i Køge med fire scener, omkring 20 koncerter, master classes og jamsession over 7. og 8. juni.

—Der er en ny generation af musikere, som kæmper sig fremad, og det vil vi gerne bakke op om, udtaler festivalleder Jakob Baggesen og fortsætter:

—Fælles for årets koncerter er, at kunstnerne er mestre i at ”bøje” genrerne og eksperimentere – nu og da på dybt vand. … Denne bevidste cross-over ”dominans” skyldes, at det netop var denne genre, der tiltrak flest nye jazz-lyttere sidste år. Og det er jo det, vi gerne vil: Introducere flest muligt nye lyttere til jazzen.

Men der er også ældre etablerede navne på Modern Jazz Days: Lennart Ginman optræder med Jesper Løvdal (s), Kresten Osgood (d) og Carsten Dahl (p).

—Vi spiller ”akustisk neo-bob”. … Vi har tænkt os at levere tæt, nogle gange magisk sammenspil på en række klassikere fra The Great American Songbook. Når vi er bedst, er vi som en god fodboldkamp, hvor bolden nærmest gør arbejdet for spillerne, forklarer Ginman. modernjazzdays.com.