Der er oceaner af information på Internettet og det meste kan findes med søgemaskiner.

De fleste har prøvet at forsvinde ind i tilbudene fra YouTube – man bliver aldrig færdig.

Der er også spændende materiale derude, man ikke umiddelbart finder.
  

Platonisk kærlighedsforhold mellem Paul Desmond og Audrey Hepburn

Efter halvanden times uafbrudt musik uden ét ord afsluttede Charles Lloyd sin koncert (CJF 2016) med flere historier sprudlende fortalt i en ligeså flagrende stil som hans spil på tenorsax, fløjte, taragot og maracas. En af de gribende historier handlede om det platoniske kærlighedsforhold mellem altsaxofonisten Paul Desmond og filmskuespilleren Audrey Hepburn.Man kan læse mere om dette forhold på Doug Ramseys informative blog Rifftides.

Vincent Pongracz og Synesthetic Octet

De har skabt en lille video med en særegen humor.

International Jazz Day 30. april 2016

The White House er for en dag omdannet til The Blue House, som Dizzy Gillespie ville gøre til en permanent tilstand, da han stillede op til præsident-embedet.

Den nuværende præsident Barack Obama forklarer, hvor inkluderende jazz er som et symbol på frihed. Og derefter er der et opbud af stjerner som optræder gennem halvanden time.

Ben Wendel & Ambrose Akinmusire

To musikere - et loop - og et tomt industrilokale. Den fantastiske lyd skal høres på et godt stereoanlæg!

Billy Strayhorn 100 år

Duke Ellingtons kompagnon gennem 28 år blev født 29. november 1915 og døde 31. maj 1967. Chris Albertson har fundet en radio-optagelse fra New Yorks Basin Street East i 1964, hvor Elllington fortæller om, hvordan Strayhorn blev hyret som tekstforfatter og hurtigt endte som arrangør og komponist for Ellingtons orkester. Og så spiller og synger Billy Strayhorn sin egen Lush Life solo.

  

Storm P-guitar

Pat Methenys Picasso-guitar er for ingenting at regne sammenlignet med Paolo Angelis portugisiske baryton-guitar. Og han er ganske ferm til at spille på den med hænder, fødder, bue og diverse tekniske indretninger.

  

Satchmo Summerfest

Spring de første halvandet minut over og hør Dan Morgenstern gå i rette med George Weins erindringer om Newport Jazz Festival. Meget kommer for en dag og måske VAR Armstrong født år 1900.

  

17000 indspilninger af musiketnologen Alan Lomax

Det er Association for Cultural Equity, der formidler det enestående materiale og stiller det gratis til rådighed.

Rock - Jazz - Roots

RoJaRo er en database over en lang række musiktidsskrifter. Hvis du gerne vil vide, om der er skrevet noget om en bestemt kunstner (for eksempel dig selv), så er det her, du skal søge.

2014 NEA Jazz Masters

Teenie Harris Archive

The Life of Bud Powell

Do The Math – Ethan Iversons site er informativ

Vittnesbörd om Monica Zetterlund (1962)