Nekrologer

Når jazzens personligheder dør, vil de enten være omtalt i det trykte magasin eller herunder.

 

 

Lonnie Brooks

18. december 1933 – 1. april 2017

Han kunne det hele; Lonnie Brooks. Måske blev han aldrig et internationalt bluesnavn på øverste hylde, men han mestrede guitaren og sangene såvel med humor som intensitet, inden han efter 60 år på bluesscenerne trak sig tilbage på grund af dårligt helbred.

12. juni 2012 var ”Lonnie Brooks Day” i Chicago, men guitaristen, navngivet Lee Baker Jr, stammede fra Louisiana, spillede med zydeco-kongen Clifton Chenier og begyndte som Guitar Jr. i Texas, inden soulstjernen Sam Cooke overtalte ham til at tage nordpå, hvor Chicago allerede havde en Guitar Jr. – men ingen som på samme måde forfinede Chicagos bastante barblues med sydstaternes sumpede swing.

Lonnie Brooks scorede grammy-nomineringer og Blues Awards – men også hæder for øl-reklamer. Og så var han medforfatter til bogen BLUES FOR DUMMIES.

Musikken lever videre gennem Lonnie Brooks' indspilninger og gennem hans to blues-sanger/-guitarist-sønner Ronnie Baker Brooks og Wayne Baker Brooks.
Jazz Special mødte første gang Lonnie Brooks på et tog i Næstved – på vej mellem job i Tyskland og Sverige. Heldigvis standsede han senere i Danmark og gav koncerter i København og ved Internationale Bluesdage i Odense.

Paul Brasso

 

 

Peter Bastian Jacobsen

25. august – 27 marts 2017

Musikeren Peter Bastian er død. Han blev 73 år.

Peter Bastian var uddannet inden for både teoretisk fysik og klassisk fagot. Han var medstifter af Den Danske Blæserkvintet (1968), Balkan Trioen (1970) og den bredt favnende trio Bazaar (1976). Med sin bog, IND I MUSIKKEN (1987), blev han kendt i en endnu bredere offentlighed som musikformidler og filosof med stor entusiasme. I 2011 udgav han bogen MESTERLÆRE – EN LIVSFORTÆLLING.

Peter Bastian fik i 2014 konstateret leukæmi. En voldsom kemo-behandling gjorde ham i stand til at udgive sidste sommers CD, og så sent som i februar i år gav han både koncerter og foredrag, inden sygdommen vendte tilbage for alvor.

Læs mere om Peter Bastian på hans hjemmeside og i Jazz Special nr. 154. Artiklens anden del var planlagt til nr. 155 men er grundet Bastians sygdomsforløb udsat til nr. 156.

extremecomicbookmaturevideopornjapanesepornonlinegreengay.netfree-video-fuckinglivecam sexchathardcore-sex-videos.net